Leontien Charity Ride powered by Inventum: “het goede doel” (in aanloop naar 17 september, deel 2)

04-06-2020 | 08:30

Leontien Charity Ride powered by Inventum: Waarom wij ambassadeur zijn van het Leontienhuis


1 dag fietsten voor het goede doel, 60 of 90 kilometer. “Help, het Leontienhuis helpen” is de slogan van de Leontien Charity Ride. In een paar blogs vertellen we je meer over deze actie.

 

Waarom is Inventum ambassadeur van het het goede doel Leontienhuis? En wat is het Leontienhuis? Wij lichten dit graag toe.


Inventum is een oer-Hollands bedrijf en bestaat al sinds 1908. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen willen wij vanuit Inventum ons steentje bijdragen. Omdat wij in Nederland gevestigd zijn, vinden wij het belangrijk om een maatschappelijk doel te ondersteunen dat gevestigd en actief is in Nederland. Als Inventum leveren wij boilers en warmtepompen. Voor de consument betekent dit warm water, gezond binnenklimaat en comfort. Want het veilige, vertrouwde gevoel dat wij mensen bieden, gaat verder dan alleen onze producten. Daarom was de link snel gelegd met het Leontienhuis. Dit is een stichting die mensen met een eetstoornis een veilige en vertrouwde omgeving bieden waar ze kunnen werken aan een oplossing om zich weer gelukkig te voelen in hun eigen lichaam. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Een eetstoornis heeft niets te maken met ijdelheid. Het is extreem serieus, levensbedreigend en het heeft enorme impact op de omgeving. Dat onderschatten wij allemaal. Bij het Leontienhuis coachen zij zowel de mensen met de eetstoornis als hun naasten. Persoonlijke aandacht is onmisbaar op weg naar herstel. Een herstel is alleen mogelijk in een omgeving waar mensen zich prettig en veilig voelen. Dat sluit heel goed aan op de waarden en normen van Inventum.
 
Marketing Manager van Inventum Manon Veldkamp: “Als je het verhaal van Leontien van Moorsel hoort, ben je meteen onder de indruk. Een eetstoornis heeft zoveel impact op je leven. De eetstoornis raakt niet alleen degene die dit heeft, maar ook de omgeving. Bij het Leontienhuis maken ze tijd voor zowel de mensen met de eetstoornis als hun naasten. Het is een warm welkom, waar iedereen zich direct thuis voelt. De bezoekers moeten elke dag een topprestatie leveren in de strijd tegen hun ziekte. Wij willen middels de Leontien Charity Ride powered by Inventum ons steentje bijdragen.”
 
Lees het hele artikel over waarom Inventum ambassadeur is van het Leontienhuis op de website van Inventum.